• Maroš Lauro na krajskom kole recitačnej súťaže Šaliansky Maťko

          • Maroš Lauro je náš výborný recitátor, ktorý sa už niekoľko rokov venuje umeleckému prednesu a uspel už na niekoľkých recitačných súťažiach. Sme radi, že našu školu tak úspešne reprezentuje aj v tomto školskom roku. Mimoriadne sa mu darilo v súťaži Šaliansky Maťko. Svojím textom „O Ivanovi, ako spravodlivo delil“ zaujal porotu a po víťazstve na okresnom kole nás reprezentoval na krajskom kole tejto súťaže. Odborná porota mu udelila  vynikajúce 2. miesto, no v hodnotení detskej poroty skončil na 1. mieste.

            K jeho veľkému úspechu mu srdečne blahoželáme!

                  

             

             

                 

             

          • Zmúdri do škôl

          • Naša škola získala certifikát programu Zmúdri do škôl vďaka rozvojovému projektu, do ktorého sa v I. polroku školského roka  zapojili žiaci 7.A triedy s pani učiteľkou Mgr. A. Fabianovou .

             Pracovali s modulom – Ako sa chrániť na internete a zlepšovať svoje kritické myslenie. Na základe niekoľkých výučbových videí a práce s materiálmi v Príručke prežitia na divokom webe  pracovali s informáciami, naučili sa ako sa brániť hoaxom, zistili, čo o nich vie internet – ako si chrániť osobné údaje na sociálnych sieťach, čo sú to médiá a ako funguje mediálny svet informácií. Naučili sa zodpovedne sa správať na webe a kriticky myslieť pri vnímaní informácií, poznatkov a rôznych vecí okolo seba, ktoré sa im určite v živote zídu. Po absolvovaní tohto projektu všetci získali ako odmenu a spomienku originálny diplom projektu.

             

          • Obvodné kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín 2023

          •   Obvodné kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín

            V pondelok 13.2.2023 sa v Galérii M. A. Bazovského uskutočnilo obvodné kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín. V krásnych priestoroch galérie sa stretli najlepší recitátori poézie a prózy trenčianskych škôl. Našu školu reprezentovalo 6 žiakov – víťazov v jednotlivých kategóriách školského kola. V I. kategórii to boli Nelka Zbudilová v poézii a Adelka Kubičková v próze – obe žiačky 2. ročníka, v II. kategórii reprezentoval v poézii našu školu Šimon Gallo a v próze Adelka Motyková - žiaci 5.A triedy a III. najstaršiu kategóriu zastupovali chlapci: Maroš Lauro zo 7.A a Lukáš Fabian zo 8.B triedy. Výkony všetkých súťažiacich boli na vysokej umeleckej úrovni, preto mali naši žiaci v recitátoroch z iných škôl veľkú konkurenciu. Ale napriek tomu sa podarilo žiačkam Alžbetke Kubičkovej a Adelke Motykovej obsadiť so svojimi prozaickými textami 3. miesta. Srdečne im gratulujeme k ich úspechu a ďakujeme aj ostatným žiakom za vzornú reprezentáciu našej školy.

               

                                                                                                             

             

               

          • Prilákal nás divadelný svet

          • 14.februára, na Valentína, sme si so žiakmi prvého stupňa dali malý darček. Zúčastnili sme sa divadelného predstavenia s názvom Pinocchio a jeho divadelný sen, ktoré sa odohralo v Trenčíne. Niektoré deti mohli po prvýkrát zažiť pravú divadelnú atmosféru, sedieť v hľadisku a na vlastné oči vidieť skutočných hercov. 

            Muzikálové stvárnenie známeho príbehu o neposednom chlapcovi Pinocchiovi bolo naozaj očarujúce. Pridanou hodnotou príbehu bolo zobrazenie hodnotového rebríčka detí a mládeže, dôležitosť pracovitosti, vzdelania a priateľstva.

            Veríme, že si deti z predstavenia zobrali ponaučenie a mali skvelý kultúrny zážitok. 

          • OZNAM

          • Základná škola s materskou školou Jána Smreka, Melčice-Lieskové 377 , zastúpená riaditeľom školy Mgr. Róbertom Košťálom, so súhlasom zriaďovateľa školy – Obcou Melčice – Lieskové, zastúpenou starostkou obce Mgr. Katarínou Remencovou, na základe odporúčania MUDr. Matúša Kráľa, všeobecná ambulancia pre deti a dorast a po konzultácii s RÚVZ Trenčín Vám oznamuje prerušenie výchovno - vzdelávacieho procesu v 8. a 9. ročníku /8.A, 8.B, 9.A, 9.B/ od 15.2.2023 /streda/ do 17.02.2023 /piatok/ z dôvodu  vysokej chorobnosti žiakov v týchto ročníkoch.

            Prajem všetkým veľa zdravia.

          • Imatrikulácia prvákov 2023

          • V stredu 8.2.2023 sa naši prváci zúčastnili imatrikulácie, počas ktorej cez rôzne aktivity ukázali, čo sa už v škole stihli naučiť a akí sú v tom šikovní. Tým dokázali, že naozaj už patria k školákom. Po sľube, ktorý potvrdili aj svojim podpisom, boli oficiálne uvedení do stavu školského. Hrdo si môžu hovoriť, som šikovný prvák, šikovná prváčka.

            Našim prváčikom želáme, aby každý školský deň a ďalšie školské roky prežívali len s pozitívnymi pocitmi, aby mali chuť a chcenie prostredníctvom školy objavovať, spoznávať a učiť sa nové veci. 😊

            
Triedne pani učiteľky: I.A, I.B, I.C

            https://uloz.to/video-proxy/BjSaFGkCkdNT

             

          • Slovo bolo u Boha ... recitačná súťaž

          • Druhý februárový deň sme sa vybrali so štvoricou nádejných recitátorov do Trenčína zúčastniť sa recitačnej súťaže Slovo bolo u Boha... Žiaľ, nepodarilo sa nám obsadiť žiadne miesto, ale Laure, Bibiáne, Alexovi a Emke ďakujem za reprezentáciu našej školy. 

          • Slovenčina na snehu

          • Tohtoročná zima nám veľa snehu nedopriala, preto sme neodolali a využili aspoň to málo, čo v prvý februárový piatok napadlo. Nielen doplnenie krmiva pre vtáčiky a stavanie snehuliaka, ale najmä trénovanie podstatných mien sme stihli počas vyučovacej hodiny na čerstvom vzduchu "vybaviť".  

          • "Bohyne" zo VI. A

          • Vyučovanie môže byť aj zábavné, s veľkou dávkou kreativity. Presvedčili nás o tom žiačky Ľubka Micháliková a Amelia Lutzu zo VI. A, ktoré sa inšpirovali gréckymi bájmi a predviedli sa počas hodiny literatúry ako očarujúce starogécke bohyne múdrosti - Atény.